چاپ
بیانیەها
بازدید: 527

آیا مجتبی خامنه‌ای پس از مرگ پدر جانشین او خواهد شد؟ نظر مردم بعنوان قربانیان این سیستم مافیایی بلاخص جوانان تحصیلکرده و متخصص بدون افقی روشن در مورد احتمال جلوس مجتبی خامنه‌ای بر تخت پدرش چیست؟

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران ۸۳ ساله است و هنوز جانشینی برای دوران پس از مرگش تعیین نشده است. سمت قائم‌مقام رهبری که در چهار سال آخر زندگی روح‌الله خمینی و بر اساس مصوبه مجلس خبرگان رهبری وجود داشت، پس از مرگ او بلاتکلیف ماند و اکنون ۳۳ سال پس از رهبری علی خامنه‌ای وضعیت عالی‌ترین مقام جمهوری اسلامی پس از مرگ او نامشخص است. بنابر عقیده حقوق دان در تبعید آقای یدی جدیدی لرستانی از همتباران عزیزمان که میگوید؛

««طبق قانون اساسی همین رژیمی که نه از جمهوری بودن ونه اسلامی ماندن و نه در غیر ایرانی بودنش شکی را بر جا گذاشته ولی کماکان خود را نظام جمهوری اسلامی ایران مینامد، مجلس خبرگان رهبری میبایست در صورت عزل یا مرگ رهبر، وظیفه انتخاب رهبر جدیدی را برعهده داشته باشد  »» 

به تازگی میرحسین موسوی در مورد خطر «موروثی شدن رهبری» هشدار داده و خطاب به علی خامنه‌ای و پیروانش این جمله عطاب‌آمیز خمینی را به کنایه نقل کرده است که «اگر شاهنشاهی هستید بگویید.»

از انتخابات جنجالی ریاست‌جمهوری ۱۳۸۴، موضوع دخالت گسترده مجتبی خامنه‌ای در حساس‌ترین پروژه‌های سیاسی جمهوری اسلامی شنیده می‌شود. مهدی کروبی یکی از ناکامان آن انتخابات در نامه‌ای به خامنه‌ای به صراحت برآمدن احمدی‌نژاد را نتیجه صحنه‌گردانی مجتبی خامنه‌ای دانست. مجتبی پسر دوم رهبر جمهوری اسلامی و ۵۳ ساله است. پدرش در ۵۰ سالگی به مقام رهبری رسید و اکنون گفته می‌شود که مقدمات رهبری مجتبی هم در حال طی شدن است. 

مجتبی از سال ۱۳۸۸ تدریس درس خارج فقه را آغاز کرده است. تدریس خارج فقه پیامی روشن برای روحانیون دارد: درجه حوزوی مجتبی خامنه‌ای «آیت‌اللهی» است. آیت‌الله بودن مانعی بر سر راه پدرش در سال‌های اولیه رهبری بود. پدرش با ضرب و زور نهادهای امنیتی و سرکوب روحانیون مخالف در قم و تهران پس از جلوس بر صندلی رهبری بر این مانع غلبه کرد و «حجت‌الاسلام» در مدت کوتاهی «آیت‌الله» و پس از آن «آیت‌الله العظمی» شد. مجتبی این مانع را بر سر راه ندارد ولی برای رهبر شدن نه تجربه مدیریت رسمی در جمهوری اسلامی دارد و نه مدیریت واکنش‌ها به «موروثی‌شدن رهبری» و مهار بحران‌های ناشی از «تاسیس خلافت» کار آسانی است. 

در میان چهره‌‌های جمهوری اسلامی، موضوع رهبری مجتبی خامنه‌ای پر مناقشه است. برخی آن را ناممکن می‌دانند. برخی دیگر کاملا محتمل و حتی قطعی. 

کسانی که می‌گویند مجتبی رهبر نمی‌شود عمدتا به همین دو مانع یعنی سابقه مدیریت نداشتن و ناممکن بودن موروثی‌شدن قدرت اشاره می‌کنند. مخالفان و شکاکان اما طیفی از موضوعات را پیش می‌کشند. برخی مجتبی خامنه‌ای را رهبر در سایه یا فرمانده دولت سایه در جمهوری اسلامی می‌دانند. برخی دیگر به ساختار دستگاه رهبری در دوره خامنه‌ای و مقایسه آن با بیت خمینی اشاره می‌کنند و حضور موثر مجتبی در این دستگاه را نشانه برنامه‌ریزی برای رهبری آینده می‌دانند. هستند کسانی هم که به منش سیاسی علی خامنه‌ای ارجاع می‌دهند و می‌گویند کسی که دامنه مطلق بودن قدرتش آنقدر وسیع است که درباره لیست برندگان جایزه کتاب سال، سرمربی تیم ملی فوتبال و هزار موضوع جزئی دیگر دخالت می‌کند، امکان ندارد به سرنوشت فرزند محبوبش و آینده رهبری بی‌توجه باشد.

بررسی فوق الذکر از نقد رادیو زمانه و تحلیلگران جنبش رهایی بخش لر در خصوص سرنوشت حکومت خلافتی در ایران را بصورت یکجا با درج در سایت  WWW.LORABAD.COM در اختیار شما عزیزان قرار داده است .