بی بی سی فارسی

  1. قطر و آمریکا، میانجی‌گران اصلی مذاکراتی که در دوحه برای توافق آتش‌بس و آزادی گروگان‌های حماس در جریان است می‌گویند گفتگوها وارد آخرین مرحله شده و با اینکه اختلافات اساسی حل شده اما هنوز توافق قطعی نشده است. اسرائیل و حماس هم برای توافق اظهار امیدواری کرده‌اند. آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا هم گفت «ما منتظر آخرین کلام حماس برای پذیرش قرارداد هستیم» اما این ممکن است «چند ساعت یا چند روز» طول بکشد.
  2. منیره گرجی‌‌فرد، تنها زنی بود که در تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نقش داشت، در ۲۳ دی ماه ۱۴۰۳، درگذشت. او تنها نماینده زن در مجلس خبرگان قانون اساسی یا همان مجلس موسسان بود و می‌خواست کلمه «رجال» از شرط ریاست‌جمهوری حذف شود
  3. مرجان ساتراپی، نویسنده و کارگردان ایرانی-فرانسوی از دریافت نشان لژیون دونور، بالاترین نشان افتخار دولت فرانسه خودداری کرد. نویسنده کتاب «پرسپولیس» گفت با چنین اقدامی به «سیاست ریاکارانه» دولت فرانسه در قبال ایران اعتراض کرده است.
  4. محمدجواد ظریف، معاون راهبری پزشکیان، در یک مصاحبه تصویری در برنامه اینترنتی «حضور» درباره «نفود قابل توجه» اسرائیل صحبت کرد که بخش کوتاهی از این مصاحبه در رسانه‌های ایران منتشر شده است. او درباره انفجار پیجرهای حزب‌الله گفت که به دلیل تحریم نمی‌توانند مستقیم از کارخانه خریداری کنند و از طریق چندین واسطه قادر به خرید هستند و این راه را برای نفوذ اسرائیل باز می‌کند. ‌‌‌
  5. یک منبع نزدیک به خانواده بهروز احسانی اسلاملو، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، به بی‌بی‌سی فارسی گفت که وکلای او از دیوان عالی تقاضای اعاده دادرسی خواهند کرد. هفته گذشته دیوان عالی کشور حکم اعدام این زندانی سیاسی را تایید کرد. ‌آقای احسانی اسلاملو پیش‌تر از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به اتهام «بغی، محاربه، افساد فی‌الارض و اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت کشور» به اعدام محکوم شده بود. ‌‌‌آقای اسلاملو همچنین متهم شده است که «عضو سازمان مجاهدین خلق» است.
  6. پس از اعتراضاتی که با کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در ایران رخ داد، استفاده از هوش مصنوعی برای بازسازی تصاویر جان‌باخته‌ها یا تولید محتوا عمدتا از زنان و دختران افزایش پیدا کرد، تا جایی که برخی از این تصاویر به رسانه‌ها نیز راه پیدا کرد. این تصاویر و محتواها، که اغلب در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شوند، بعضاً چهره‌هایی آرایش‌شده، بی‌نقص و حتی گاهی به‌طرز اغراق‌آمیز زیبا را به نمایش می‌گذارند. اما پشت این تصاویر، داستان‌هایی تلخ از خانواده‌هایی است که احساس می‌کنند بازنمایی‌های انجام شده با واقعیت زندگی عزیزان‌شان تناسبی ندارد و در مواردی حتی توهین‌آمیز هستند.
  7. در حالی که پس از چند روز هنوز آتش در لس‌آنجلس زبانه می‌کشد، شماری از منتقدان سیاستمداران را به سومدیریت و بدتر کردن وضعیت آتش‌سوزی متهم می‌کنند.
  8. ترامپ وعده تغییراتی فوری و بنیادین را در روز اول بازگشت خود به کاخ سفید در ۲۰ ژانویه داده است. افرادی که او برای مشاغل کلیدی برگزیده، همگی یک وجه مشترک دارند و آن وفاداری به شخص ترامپ است. با این حال هر یک از این افراد ایده‌های خاص خود را برای اجرای سیاست‌های ترامپ دارند.
  9. چین اکنون کشوری است که در آن یک کارگر فنی شاغل در دبیرستان دارای مدرک کارشناسی ارشد در فیزیک است، یک نظافتچی در برنامه‌ریزی محیط ‌زیست تخصص دارد، یک راننده پیک موتوری، فلسفه خوانده است و فارغ‌التحصیل دکترای دانشگاه معتبر تسینگ‌هوا مجبور است برای کار به‌عنوان پلیس افتخاری درخواست دهد.
  10. باشگاه لاتزیو ایتالیا، مردی که مسـئول نگهداری و به پرواز درآوردن عقاب نماد این تیم بود را به دلیل انتشار تصاویری از آلتش در اینترنت اخراج کرد.
  11. در آمریکا جک اسمیت، دادستان ویژه گفته است که دونالد ترامپ اگر در سال ۲۰۲۴ در انتخابات ریاست جمهوری این کشور پیروز نمی‌شد، به دلیل تلاش غیرقانونی برای لغو نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ در دادگاه محکوم می‌شد جک اسمیت که تحقیقات دولت آمریکا در مورد ترامپ را هدایت می‌کرد، در گزارشی که بخشی از آن منتشر شده، نوشت: شواهد علیه ترامپ «برای محکومیت او در دادگاه کافی بوده است».
  12. گفته می‌شود میانجیگران‌ مذاکرات آتش‌بس در غزه، ساعاتی پس از نیمه‌شب، پیش‌نویس توافق «نهایی» را در اختیار نمایندگان اسرائیل و حماس قرار دادند. انتظار می‌رود مذاکره‌کنندگان سه‌شنبه جلسه‌ای برای بررسی جزئیات آن برگزار کنند. در همین حال، حوثی‌های یمن از حمله به نقاطی «حساس» در اسرائیل خبر داده‌اند.
  13. دور تازه گفتگوی دیپلمات‌های ایران با نمایندگان بریتانیا، فرانسه و آلمان درباره امور منطقه‌ای، بین‌المللی و برنامه هسته‌ای در ژنو آغاز شده است. خبر آزادی ناهید تقوی زندانی ایرانی-آلمانی از زندان ایران و بازگشتش به آلمان درست پیش از شروع این گفتگوها اعلام شد. ایران و آلمان تاکید کرده‌اند که این نشست «رایزنی» است و «مذاکره» نیست.
  14. احمد عوده به‌عنوان «مرد روسیه در جنوب» و «معمار توافق‌ها» با حکومت سابق سوریه شناخته می‌شود. او هم علیه گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) و هم علیه نیروهای بشار اسد جنگیده، هرچند در برخی مقاطع نیز در ارتش سوریه فعالیت داشته است. او در عین حال به وضوح خود را از محور حزب‌الله و ایران دور نگه داشت.
  15. در هفته‌های اخیر، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، بار دیگر علاقه خود به تصاحب گرینلند را نشان داده است. گرینلند منطقه‌ای با خودمختاری گسترده تحت کنترل دانمارک در قطب شمال و بزرگ‌ترین جزیره جهان است.
  16. دیوید مویز ۱۱ سال پس از این که اورتون را به مقصد منچستر یونایتد ترک کرد، به این باشگاه بازمی‌گردد. او در دوره اول حضورش، این باشگاه را که معمولا برای بقا در لیگ برتر تلاش می‌کرد، به یک مدعی حضور در مسابقات اروپایی بدل کرد.
  17. این هفته در جهان خودرو؛ نمایش مدل‌های جدید الکتریکی هوندا در لاس‌وگاس، معرفی بهترین ماشین سال ۲۰۲۵ اروپا، رونمایی مدل جدید تسلا در چین و گران‌ترین مدل اسپرت فورد که سرعتش ۳۲۵ کیلومتر در ساعت است.
  18. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، بار دیگر تأکید کرده است که قصد دارد کنترل گرینلند را که سرزمینی قطبی و تحت حاکمیت دانمارک است، به دست بگیرد. چرا ترامپ این موضوع را مطرح کرده و چرا اکنون؟
  19. بعضی از ساکنان شهرک‌های اسرائیلی در کرانه باختری امیدوارند ترامپ از الحاق این اراضی به اسرائیل حمایت کند.
  20. در نگاه اول به نظر می‌رسد در ونزوئلا، پس از یک بحران دیگر که ظاهرا باید همه چیز را تغییر می‌داد، اوضاع همچنان مثل گذشته است.