بی بی سی فارسی

  1. ایران به عنوان یکی از ۱۶ نائب رئیس مجمع عمومی سازمان ملل انتخاب شده است؛ انتخابی که با انتقاد آمریکا و اسرائیل روبرو شد. مجمع عمومی روز پنجشنبه دنیس فرانسیس از ترینیداد و توباگو را به عنوان رئیس بعد هفتاد و هشتمین جلسه مجمع عمومی انتخاب کرد.
  2. باوجوداینکه تنهایی به سفر رفتن در سال‌های اخیر روند رو به رشدی داشته است، هنوز زنان در سفرهای تنها به خارج از کشورشان با چالش‌هایی مواجه هستند. اما بعضی کشورها از جهت امنیت و کیفیت برای زنان رتبه بهتری دارند.
  3. تقریباً باورنکردنی به نظر می‌رسد، اما بسیاری از طرفداران تیلور سوییفت ادعا می‌کنند که دچار «فراموشی پس از کنسرت» شده‌اند.
  4. شرکت تایوانی فاکس‌کان که بزرگترین سازنده محصولات اپل است، اعلام کرد که تا آوریل سال آینده میلادی تولید آیفون را در ایالت کارناتاکا در جنوب هند آغاز خواهد کرد. به گفته این شرکت راه‌اندازی این خط تولید، حدود ۵۰ هزار شغل ایجاد خواهد کرد. شرکت فاکس‌کان که دفتر مرکزی آن در تایوان مستقر است، سازنده اکثر گوشی‌های شرکت اپل به نام آیفون است. این شرکت از سال ۲۰۱۷ نسخه‌های قدیمی‌تر آیفون‌ها را در یکی از کارخانه‌های ایالت تامیل نادو هند می‌سازد.
  5. ایلان ماسک عنوان خود را به عنوان ثروتمندترین فرد جهان پس گرفت و برنارد آرنو، رئیس غول کالاهای لوکس فرانسوی خانه مد لویی ویتون و موئه هنسی که به طور مخفف ال‌‌ام‌وی‌اچ خوانده می‌شود را به رتبه دوم فرستاد. دارایی خالص او پس از افزایش ارزش شرکت خودرو ساز برقی تسلا، از ژانویه ۲۰۲۳ تا کنون ۵۵.۳ میلیارد دلار افزایش یافته و به ۱۹۲میلیارد دلار رسیده است.
  6. یک مقام دولت اسرائیل تایید کرده که مامور بازنشسته موساد که خبر غرق شدن او در آبهای ایتالیا چند روز پیش گزارش شد، برای «تفریح» آنجا نبوده است.
  7. دانشمندان بریتانیایی در تلاشی برای یافتن جایگزینی برای دانه سویا وارداتی که کشت آن با تخریب محیط زیست همراه است، درحال تولید نخودی هستند که طعم نخود نمی دهد.
  8. شرم و درد - تنها دو کلمه از میانی کلماتی است که زنان برای توصیف تجربه خود از داشتن پستان‌های بزرگ به کار می‌برند. جکی آدجی معتقد است که داشتن پستان‌های بزرگ‌تر جدی گرفته نشده و در بریتانیا به چشم «خنده‌دار و احمقانه» به آن دیده می‌شود.
  9. بسیاری از پدر و مادرها از دست‌بازی‌های کامپیوتری که کودکان را به پرداخت نقدی تشویق می‌کنند کلافه‌اند.
  10. اگر ناگهان تمام زندگی‌تان از برابر چشم‌تان بگذرد از آنچه خواهید دید احساس شادمانی می‌کنید؟ یا احساس پشیمانی خواهید کرد؟
  11. نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که در نتیجه گرمایش زمین ماهی‌ها در سراسر جهان به سمت آب‌های سردتر فرار می‌کنند. محققان دانشگاه گلاسکو در اسکاتلند دریافته‌اند که اکثر جمعیت ماهی‌ها برای خنک ماندن به قطب شمال و جنوب یا به سمت آب‌های عمیق‌تر از آنچه معمولا در آن زندگی می‌کنند، حرکت می‌کنند.
  12. محققان می‌گویند یک هیات ناسا که درباره اشیای ناشناس پرنده تحقیق می‌کند حدود ۸۰۰ گزارش از مشاهدات اسرارآمیز جمع‌آوری کرده است، اما فقط کسر کوچکی از آنها واقعا توضیح روشنی ندارند.
  13. تا این لحظه به نظر می‌رسد ایالات‌متحده در مسابقه هوش مصنوعی از همه جلوتر است. محدودیت‌هایی که آمریکا برای صدور قطعات نیمه‌رسانا به چین وضع کرده است ممکن است بتواند پیشرفت تکنولوژی چین را با مشکل مواجه کند.
  14. ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت خودروسازی تسلا، در اولین سفر خود به چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان، در بیش از سه سال گذشته وارد این کشور شده است. او روز سه‌شنبه (۳۰ مه)، وارد پکن شد و انتظار می‌رود از کارخانه بزرگ تولیدی تسلا در شانگهای بازدید کند. آقای ماسک در مورد این سفر که در بحبوحه تنش بین ایالات متحده آمریکا و چین انجام می‌شود، هنوز به طور علنی اظهار نظر نکرده است. آقای ماسک، که سال گذشته توییتر را به قیمت ۴۴ میلیارد دلار خریداری کرد، تحت فشار بود تا شخص دیگری را برای مدیریت این شرکت پیدا کند، و توجه خود را به دیگر تجارت‌هایش، از جمله تسلا و شرکت صنایع هوافضایی اسپیس‌اکس، متمرکز کند.
  15. تحقیقات بی‌بی‌سی نشان داده که برخی مطالب حذف شده توسط شرکت‌های فناوری اطلاعاتی ممکن است حاوی شواهد مهم در مورد نقض حقوق بشر و ارتکاب جرایم جنگی باشد. در حالیکه پلتفرم‌های شبکه اجتماعی غالبا از هوش مصنوعی برای حذف ویدیوهایی استفاده می‌کنند که محتوای آنها را برای مخاطب نامناسب تعیین کرده‌اند، برخی از این فیلم‌ها می‌تواند برای پیگردهای قانونی در زمینه نقض حقوق بشر مفید باشد.
  16. مدتی است که هرازگاهی رسانه‌های عموما نزدیک به دولت، با انتشار تصاویری از دریاچه ارومیه مدعی هستند که احیای این دریاچه به نتیجه رسیده و طبیعت این منطقه در مسیر بازگشت به دوران پیش از خشک شدن این دریاچه بزرگ و مهم است. مسئولان دولت سیزدهم نیز از تصویب مصوبه‌ای ۹ بندی و تخصیص دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای احیای دریاچه ارومیه خبر داده‌اند. در همین حال حسین دلیریان، سخنگوی سازمان فضایی ایران، با انتشار توئیتی به روند احیای دریاچه ارومیه پرداخته و نوشته: «طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه مشکل میزان ورودی آب به دریاچه را حل کرده است.» در دوماهه نخست امسال، نمایندگان مجلس و امام جماعت تبریز هم از دولت برای احیای دریاچه ارومیه قدردانی کرده‌اند. آیا آنچه سخنگوی سازمان فضایی ایران به عکس‌های ماهواره‌ای از آبگیری دریاچه ارومیه گفته صحت دارد و آیا وضعیت این اکوسیستم شکننده ایران رو به بهبودی دارد؟
  17. در یازدهمین جلسه دادگاه استیناف حمید نوری (عباسی)، دادیار سابق زندان گوهردشت (رجایی‌شهر) که در سوئد برگزار شد (دوشنبه ۲۹ مه) وکلای مدافع حمید نوری که به اتهام دست‌داشتن در اعدام دسته‌جمعی زندانیان سیاسی در تابستان ۶۷ به حبس ابد محکوم شده است، گفتند که دادگاه «بی‌طرفی» خود را حفظ نکرده است و پلیس با بازجویی «مخفیانه» و «موازی» سعی داشته موکل آنها را فریب بدهند.
  18. باقر پرهام، مترجم، نویسنده و از بنیانگذاران کانون نویسندگان ایران، روز دوشنبه ۸ خرداد در سن ۸۸ سالگی، در کالیفرنیای آمریکا، به علت عارضه مغزی چشم از جهان فروبست. برخی از صاحب‌نظران درباره آقای پرهام برای بی بی سی فارسی نوشته‌اند.
  19. ‌آژانس بهداشت کانادا اعلام کرد که به زودی برچسب‌های هشدار دهنده سلامتی را مستقیما روی هر نخ سیگار، برای اولین بار در جهان چاپ می‌کند.
  20. در پی درگیری مرزی اخیر بین نیروهای مرزی ایران و طالبان، حسین امیرعبدالهیان، وزیر خارجه ایران گفته است که «شرایط افغانستان برای ما قابل درک است و مقامات هیئت حاکمه افغانستان به صراحت گفته‌اند که این درگیری‌ها هیچ برنامه هدفمندی را دنبال نمی کند».