مهر 1390,ساعت 22:32:08

در سال ٢٠٠٩ «عملیات پیچیده» و پس از

آن «تثبیت و بازسازی» نه تنها در سوریه

، کره شمالی، عراق، ایران و افغانستان، یعنی

کشورهای سرکش «سنتی» از دید

  توفان سرمایه داری ,بلکه، اندونزی، کوبا و حتی 

اوکراین (احتمالا، منظور ایجاد مناقشه با

روسیه است) در نظر گرفته شده است.

برای تسخیر هر یک از این کشورها نیروهای

نظامی کافی تعیین شده و راههای استفاده مشروط

از ساختارهای مدنی و غیره نیز پیش بینی شده است

اعجوبه ای که ما با آن سر و کار داریم، «توفان سرمایه داری» نام دارد. به عقیده کارشناسان، این توفان در سال ١٩٩٨، زمانیکه طوفان میچ آمریکای مرکزی را درنوردید و زندگی ٩ هزار نفر را قربانی گرفت، سر برآورد. پس از آن، این منطقه را طوفان وحشتناکتر دیگری بنام طوفان خصوصی سازی در هم کوبید. در هندوراس ترمینالهای هوایی و دریایی، راههای شوسه، شرکت برق دولتی به بخش خصوصی واگذار شدند. قانون اساسی بسرعت تغییر یافت و شرایط خرید و فروش اموال غیرمنقول به خارجیان تسهیل گردید. در گواتمالا، شرکت تلفن به فروش رفت، در نیکاراگوئه بخش نفت به فروش گذاشته شد.

نائومی کلاین منتقد نامدار سیستم غرب در کتاب «ظهور فاجعه سرمایه داری» می نویسد: «ویرانی کشورها به این دلیل ساده، برای بانک جهانی جذاب است که: آنها مطیع می شوند. دولتهای این کشورها معمولا پس از فاجعه، بخاطر اخذ کمکهای مالی هر آنچه را که از آنها بخواهند، حتی اگر رفتن به زیر قرضهای هنگفت و اصلاحات کشنده سیاسی باشد، انجام می دهند».

بانک جهانی و صندوق بین المللی پول با آگاهی از بیدفاعی کشورهای خسارت دیده از مناقشات یا بلایای طبیعی، کمکهای خود را نه بعنوان کمک بلاعوض، بلکه، بشکل وام با شرایط سنگینی که «استقلال» این یا آن کشور را محدود می کند، می پردازد. در افغانستان با کاربست روشهای کهنه محدودسازی استقلال، به خصوصی سازی بخش بهداشت و سلامت نائل شدند و پولها را به حساب سازمانهای «معتمد» غیردولتی منتخب پیمانکاران خارجی واریز کردند. در عراق سیستم خطوط لوله آبرسانی در مدت کوتاهی پس از تعمیر توسط کئوپراسیون بکتل(Bechtel)، از رده خارج شد. در سری لانکا، ۶٠٠ هزار نفر خسارت دیده در اثر سونامی، مثل گیاهان صحرایی به امان سرنوشت رها شدند و بخش اصلی پولها به جیب چند نفر از افراد ممتاز سرازیر شد.

به عقیده نائومی کلاین، هم اکنون یک دولت موازی مرکب از اعضای کمپانیهای مشاورتی، شرکتهای مهندسی، سازمانهای معظم غیردولتی، آژانسهای کمک رسانی سازمان ملل متحد و نهادهای مالی بین المللی که در گیر «مهندسی ژئوپلیتیک» هستند، بر جهان فرمانروایی می کند (احتمالاًَ منظور نائومی کلاین از دولت موازی، همان کمیته ٣٠٠، یا دولت موازی صهیونیستی می باشد، که از دهها سال قبل بر جهان حکمرانی می کند. مترجم).

لازم است بخش نظامی را هم که در باره آن میشل شودوفسکی می نویسد، به این اضافه کنیم. در کتاب مجموعه مطالعات جمعی موج مدنی (Civilian Surge)، منتشره از سوی دانشگاه دفاع ملی آمریکا در سال ٢٠٠٩، تجزیه و تحلیل مخاطرات سیاسی و غیره مثل مطالعه نقشه های حمله به کشورهای مختلف و «عملیات پیچیده» تحت نام دیپلوماتیک بر اساس داده های آماری مورد مطالعه قرار گرفته است(٨). در سال ٢٠٠٩ «عملیات پیچیده» و پس از آن «تثبیت و بازسازی» نه تنها در سوریه، کره شمالی، عراق، ایران و افغانستان، یعنی کشورهای سرکش «سنتی» از دید واشینگتن، بلکه، اندونزی، کوبا و حتی اوکراین (احتمالا، منظور ایجاد مناقشه با روسیه است) در نظر گرفته شده است. برای تسخیر هر یک از این کشورها نیروهای نظامی کافی تعیین شده و راههای استفاده مشروط از ساختارهای مدنی و غیره نیز پیش بینی شده است.

 

جدول ٢-۴  شاخص سناریوهای برای انجام عملیات پیچیده آینده

عملیات کوچک                                                        جمعیت (به میلیون) 

عوارض سونامی در آسیا……………………………………….۵- ١

عوارض توفان در کارائیب……………………………………..۵- ١

عملیات بشردوستانه در دارفور……………………………………..۴

عملیات بشردوستانه در گرجستان…………………………………..۵

عملیات تثبیت و بازسازی در چاد………………………………….١٠

عملیات تثبیت و بازسازی در کوبا…………………………………١١

عملیات متوسط تا بزرگ

عملیات تثبیت و بازسازی درسوریه………………………………١۶

عملیات تثبیت و بازسازی درکره شمالی………………………….٢۴

کوشش برای ثبات و بازسازی در عراق…………………………..٢٧

افزایش عملیات ثبات و بازسازی در افغانستان……………………٣٣

عملیات تثبیت و بازسازی در اوکراین……………………………..۴۶

عملیات بشردوستانه در برمه……………………………………….۴٧

عملیات تثبیت و بازسازی در کلمبیا………………………………..۴٨

عملیات اضطراری

عملیات تثبیت و بازسازی در ایران…………………………………۶٨

عملیات تثبیت و بازسازی در پاکستان……………………………..١۶٢

عملیات تثبیت و بازسازی در اندونزی…………………………….٢٣۵

به این ترتیب «اقدام نرم» دیپلوماسی واشینگتن در کشورهای شریک، تشریح کمک های مالی و ارائه تصاویر مسرت بخش بر مردم بومی از محل حادثه، می تواند جای خود را بسرعت با یک نیروی خشن همراه با تحریمهای اقتصادی، محاصره ها و پروازهای جنگی نیروی هوایی آمریکا و ناتو عوض کند. دکترین اوباما بویژه بر این پایه استوار است. بخصوص اینکه، «قدرت هوشمند»، فقط ضمیمه نیروی نظامی می باشد.

در برنامه های تنظیمی مراکز مطالعاتی واشینگتن، سناریوی ایجاد مناقشات در جمهوری فدراتیو روسیه نیز گنجانده شده است. نمی توان تردید داشت که «دولت موازی» با آمادگی کامل برای «بازسازی و تثبیت» حریم پهناور روسیه خواهد شتافت.

 

مـنـابـع

(١)- میشل شودوفسکی، تخریب استانداردهای زندگی در یک کشور: لیبی به چه چیزی دست یافته، چه چیزی را از دست داده…. http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=26686

(٢)- http://www.state.gov/s/crs/

(٣)- ل. و. ساوین، مسائل ژئوپلیتیک، ٢٠١١

 (۴)- http://www.paruskg.info/2011/02/01/39123

(۵)- http://www.civilianresponsecorps.gov/newsroom/169223.htm

(۶)- http://www.civilianresponsecorps.gov/newsroom/168618.htm

 (٧)- حوزه فعالیت این کمپانی که اغلب با دادوستد مشغول می شود، ارائه خدمات در عرصه های اجتماعی، تجاری و مالی می باشد. در سال ٢٠٠٨ یکی از صدها شرکتیبود که قراردهای دفاعی امضاء کرد. ولی، در سال ٢٠٠٩ در اثر بحران اقتصادی، ورشکست گردید، و از نو بازسازی شد.

(٨)- См. Civilian Surge. Key to Complex Operations. Washington. NDU Press, 2009.

 

 

 

 

لئونید ساوین

http://www.geopolitica.ru/Articles/1299/

ترجمه

 

مطلب فوق ارسالی یکی از یاران جنبش رهایی بخش لرستان در خارج از کشور است

با درود بیکران به تمام فرزندان لر در سراسر دنیا که مایه افتخار این جنبش هستند

www.lorabad.com

جنبش رهایی بخش لرستان

تاريخ بروز رساني ( 18 مهر 1390,ساعت 14:43:11 )