بخوانیم که چگونه یکی از بالاترین مقامات بزرگترین ابرقدرت جهان اقای « بلینکن وزیر خارجه کشور آمریکا» باعتراف به استفاده دیکتاتورها از استفاده ابزاری برای سرکوب از تکنولوزی به عمل میابد و مردم باید در زیر با ستم این دیکتاتورها با فشار و سرکوبی که نتیجه شناسایی فعالان سیاسی توسط همین تکنولوزی است زندگی کنند . ایشان با دقت و اشاره مستقیم به این موضوع گفته است ؛ «« لزوم اطمینان از حفظ ارزشهای دموکراتیک در استفاده از فناوریها باید مورد توچه همگان باشد»»
وزیر خارجه دولت آمریکا که برای شرکت در سومین «اجلاس سران برای دموکراسی» در سئول به کره جنوبی رفته است گفت: «احیای دموکراسی همچنین مستلزم شکل دادن به آینده تکنولوژی است، این آینده فراگیر و در جهت احترام به حقوق بشر و پیشرفت در زندگی مردم است.»
او گفت: «از آنجایی که رژیمهای اقتدارگرا و سرکوبگر از فناوریها برای تضعیف دموکراسی و حقوق بشر استفاده میکنند، ما باید اطمینان حاصل کنیم که کاربرد آنها در راستای حفظ و پشتیبانی از ارزشها و هنجارهای دموکراتیک است.»
وزیر خارجه آمریکا گفت: «اخبار جعلی و اطلاعات نادرست مبتنی بر هوش مصنوعی و فناوری دیجیتال نه تنها آزادی فردی و حقوق بشر را نقض می کند، بلکه نظامهای دموکراتیک را نیز تهدید میکند.»
بلینکن در سخنانش گفت هیجان فوقالعادهای برای استفاده از هوش مصنوعی در سراسر جهان دیده میشود زیرا این فناوری میتواند ابزاری برای شتاببخشیدن به پیشرفت باشد.
او به کنیا اشاره کرد که با استفاده از «یک ربات جدید مجهز به هوش مصنوعی» به زنان و دختران کمک میکند به اطلاعات جامع و دقیق در باره سلامت باروری دسترسی داشته باشند.
او از شیلی نام برد که با توسعه نرمافزار «کریموس» با پشتیبانی هوش مصنوعی به جوانان امکان میدهد تا با ایدههای خود برای تقویت تغییرات اجتماعی و پیشبرد توسعه پایدار مشارکت کنند.
اوکراین مثال سوم بلینکن بود که در آنجا یک سازمان ضدفساد و شرکتهای فناوری یک سیستم مجهز به هوش مصنوعی توسعه دادند تا «حملات به میراث فرهنگی و زیرساختهای غیرنظامی را بهطور دقیق مستند کنند که به تلاش اوکراین برای پیگرد جنایات جنگی روسیه در اوکراین کمک کند.»
با این حال، بلینکن به این واقعیت اشاره کرد که بهرغم پیشرفت در فناوری «در حال حاضر، جهان در مسیر دستیابی به اهداف توسعه پایدار تا سال ۲۰۳۰، تنها ۱۲ درصد پیشرفت کرده است. بنابراین ما بسیار عقب هستیم. اما هوش مصنوعی میتواند پیشرفت در مسیر تحقق ۸۰ درصد باقی مانده از این اهداف را تسریع کند.»
او مشخصاً به کاربرد هوش مصنوعی «در بهبود بهرهوری کشاورزی، مبارزه با گرسنگی، شناسایی و پیشگیری از شیوع بیماریها، انتقال انرژی پاک و همزمان حافظت از سیاره ما» اشاره کرد.
وزیر خارجه ایالات متحده در این اجلاس گفت «ما در حال جلب پشتیبانی گسترده و فراگیر برای حمایت از هوش مصنوعی ایمن، امن و قابل اعتماد هستیم.» او اشاره کرد که قرار است همین هفته سازمان ملل متحد اولین قطعنامه مستقل در مورد هوش مصنوعی را با تمرکز بر اطمینان از کاربرد آن برای پیشبرد توسعه پایدار و در واقع پیشرفت در زندگی مردم تصویب کند.
بیش از ۷۵ کشور جهان از این قطعنامه به رهبری ایالات متحده حمایت کردهاند.
بلینکن گفت از کشورهایی که هنوز حمایت خود را اعلام نکردهاند دعوت میکند که قدم بردارند.
جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، برای اولین بار در طول مبارزات انتخاباتی خود در سال ۲۰۲۰ ایده برگزاری اجلاس دموکراسی را مطرح کرد.
ارسالی یاران جنبش رهایی بخش لر جهت درج در سایت این جنبش ؛