۳۱۰۰ هکتار از جنگلهای مناطق لرنشین خاکستر شده! www.lorabad.com
واقعا تاسف دارد و باید لعنت فرستاد بر نالایقان حاکم بر کل کشور ایران و بالاخص مناطق فقیر نشین نشسته بر چاهای نفت لرنشین ! خبر نابود شدن «یک منطقه آباد و سبز » در سرزمینهای ستمدیده لرنشین ،از کانالهای رسمی مافیای جمهوری اسلامی منعکس شده و نه اسراییل و آمریکا تا منافق و ضدانقلاب در انتشار خبر نقش نداشته اند !
به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری نشسته د ر خرم اباد مرکز استان بیپناه لرستان ، از ابتدای فصل گرما تا ۲۴ تیر ۳۱۰۰ هکتار از جنگلها و مراتع لرستان دچار حریق
آتش ۳۱۰۰ هکتار از جنگلهای لرستان را خاکستر کرده است. و ۳۴۰ نفر از عوامل آتشسوزی در جنگلهای این استان شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شدهاند. در مجموع ۲۰۰ فقره آتشسوزی در جنگلها و مراتع لرستان از ابتدای فصل گرما تا ۲۴ تیرماه ۱۴۰۳ رخ داده. و علّت حریق در بیشتر اراضی این استان عامل انسانی و آتشزدن پسچر مزارع بود.
جرقه ی واگنهای قطار در مسیرهای کوهستانی
البته برخی از آتشسوزی جنگلهای این استان بهدلیل جرقه ی واگنهای قطار در مسیرهای کوهستانی بوده. و تردد این لوکوموتیوها هماکنون متوقف شدهاست.
۲۵ تیر، جنگلها و مراتع مراتع چاروسا، از طرف روستای «گراب» به سمت روستای «شوتاور» در کهگیلویه و بویراحمد دچار حریق شد. و پوشش گیاهی پرپشت و وزش باد شدید شرایط کنترل و مهار آتش را کُند کرد؛ کمبود نیرو و امکانات از جمله مشکلاتی بود که عملیات اطفاء با آن مواجه شد و سخت گذر بودن و کمبود امکانات منطقه نیز منجر به این شد که نجیب الله ایزدخواه، بخشدار چاروسا با الاغ به محل آتش سوزی برود.
پیش از اینها، مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفته بود، ۹۰ درصد آتشسوزیها در این استان منشأ انسانی داشته و عمدتاً سهوی است.
او علت آتشسوزیهای این استان را، آتش زدن کاه و کلش باقیمانده مزارع، بیدقتی گردشگران در خاموش کردن آتشهای ایجاد شده و نقش ذرهبینی بطریهای آبی دانست و آنطور که او گفته، برخی نیز به قصد زمینخواری، زغالگیری و درگیر کردن محیطبانان، اقدام به آتش زدن جنگلها و مراتع میکنند.
دامنههای کوه خائیز دچار آتشسوزی شد
هشتم خرداد نیز، در نزدیکی روستای صنوگان شهرستان کهگیلویه، دامنههای کوه خائیز دچار آتشسوزی شد و ظاهرا بیاحتیاطی یکی از اهالی روستا دلیل وقوع آتش سوزی بود که البته پس از سه ساعت خاموش شد.
همچنین پیش از این، در ششم خرداد، ۳۰ هکتار از عرصههای منابع طبیعی شهرستان بهمئی و اقع در این استان در آتش سوخته بود؛ ۱۰ هکتار از جنگلهای این شهرستان و ۲۰ هکتار از مراتع در منطقه قلعه نادر بهمئی.
در اکثر این حریقها، مشکلاتی همچون صعبالعبور بودن منطقه و میزان کم تجهیزات و نیروی انسانی برای اطفاء پای ثابت ماجرا بوده است.
البته در بهار و تابستان اخیر، به غیر از مواردی که ذکر شد، مراتع و کوههای شهرهایی همچون، سمنان، لرستان، ایلام، کوهدشت، اهواز، آذربایجان شرقی، ایوان، کرمانشاه، سرچهان، خراسان شمالی، یاسوج و دالاهو دچار حریق شده است.
ارسالی یاران جنبش رهایی بخش لر چهت درج در سایت چنبش رهایی بخش لر www.lorabad.com